top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverHair-Division.com

Pasteltinten in je haar? Doen!

Bijgewerkt op: 13 jan. 2021

Ook deze zomer is het nog steeds een modetrend om pasteltinten in je haar te nemen. De bestellingen van de pastelkleuren zien we ook dit jaar weer in de zomermaanden toenemen. Heb jij al eens je haarkleur gecombineerd met een mooie pasteltint?

Of durf je het nog niet aan maar vind je het bij een ander prachtig. Wij geven je graag meer informatie, misschien durf jij na het lezen van deze blog ook wel aan om een mooie pastelkleur in je haar te nemen.


WAT IS EEN PASTELTINT NOU EIGENLIJK?


Een pasteltint ontstaat doordat je een puur pigment mengt met een lichte kleur. Door deze menging ontstaat er een zachtere tint wat men pasteltinten noemt. Je kan denken aan bijvoorbeeld de kleuren rood, blauw, groen en paars te mengen met een kleur als wit of lichtgeel. Het precies komen van een mooie pasteltint kan lastig zijn en daarvoor heeft Nouvelle de Pastiss lijn. 7 prachtige pasteltinten reeds kant en klaar voor gebruik.


KAN IK OOK EEN PASTELTINT IN ME HAREN DOEN?


Of jij ook een pasteltint in je haar kan doen is afhanekelijk van je huidige haarkleur en of je haar in de juiste gezondheid verkeerd, je haarkwaliteit.


Wanneer jouw haarkleur blond is dan zal het zetten van pasteltinten bijna geen problemen veroorzaken. Wanneer je haarkleur donker is wordt het lastiger. Pasteltinten zijn lichte kleuren en het is natuurlijk wel de bedoeling dat je de pasteltint gaat zien. Je zal dus eerst je haar moeten ontkleuren zodat de pasteltint aangebracht kan worden.

Wanneer je haar droog is of beschadigd is is het helaas niet mogelijk om pasteltinten in je haar te zetten. Door de beschadiging in je haar zijn je haarschubben beschadigd en ontstaan er gaten in je buitenste laag. Het pigment van de pasteltint zal dan door deze gaten uit je haar gaan en kan zich dus niet vestigen. De pasteltint blijft dus niet zitten. Mocht de beschadiging minimaal zijn en de pasteltint heeft wel goed gepakt kan het zijn dat de pastelkleuring sneller vervaagd dan bij gezond haar. Bij gezondhaar moet de pasteltint zeker wel tot 6 wasbeurten blijven zitten. Als de schubben open staan vervagen de kleurpigmenten sneller. Ook bij het oplichten van je haar voordat je de pasteltint kan zetten beschadig je het haar wat en dit kan tevens tot gevolg hebben dat je pasteltint sneller lijkt te vervagen.


HET ONDERHOUDEN VAN JE PASTELTINTEN IN JE HAAR


Als je eindelijk die mooie pasteltinten in je haar hebt zitten wil je hier natuurlijk zo lang mogelijk van genieten. Wat kun je nou het beste doen om de pastelkleuring zo lang mogelijk mooi te houden.

  • Was je haar zo min mogelijk, hoe vaker je je haren wast hoe meer kleurpigment verloren gaat doordat de haarschubben open gaan staan tijdens het wassen. Wij adviseren je om niet vaker dan 2 x per week je haren te wassen. Een tip hierbij is dat wanneer je je haar wast met koud water dit soms ook een positieve verlenging kan hebben op je pasteltint.

  • Was je haren met een goede professionele kleurbeschermende shampoo en kleurconditioner. Deze zijn milder voor je haar en de kleurpigmenten van je pastelkleuring zullen hierdoor minder snel weggewassen worden. De kleurconditioner zal ervoor zorgen dat je haarschubben sluiten en deze worden afgedekt met een beschermend laagje. De kleur blijft behouden en zorgt er tevens voor dat de kleur er stralender uitziet.

  • Onstress je haar met een haar masker. Als je dit 1 x per week doet is dit meer dan voldoende om je haar weer een lekkere boost te geven.

  • Als je wilt zou je tussentijds ook nog gebruik kunnen maken van een kleuropfrisser. Met een kleuropfrisser geef je je haar weer nieuwe kleurpigmenten waardoor jij langer van je pasteltint kunt genieten.

In het begin van deze blog gaven wij al aan dat Nouvelle een aantal prachtige pasteltinten kant en klaar heeft gemaakt voor jou. Prachtige tinten welke jou met een bijzonder positief gevoel heerlijk van de zomer laten genieten.


Bekijk de Nouvelle Pastiss Pasteltinten en oordeel zelf.



8 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page